A méhészet újság hasábjain megjelenő sorozat olvasói kérdésekre keresi a választ. A cikket - kiadói jogok miatt - eredetiben a MÉHÉSZET 2014. decemberi számában olvashatja.
Méhész kolléga évtizedek óta árusít propolisz szuszpenziót. Egyik vevője kérdéssel kereste fel: Nem sokkal azután, hogy bevett a propolisz cseppekből, hasmenése lett. Kérdése, hogy lehet-e az, hogy a propolisztól lett hasmenése.
Irodalom a Hasmenés és Propolisz c. cikkhez:
Campana Raffaella Campana, Vania Patrone, Ingrid Tarsilla Maria Franzini, Giuseppe Diamantini, Emanuela Vittoria, and Wally Baffone. (2009): Antimicrobial Activity of Two Propolis Samples Against Human Campylobacter jejuni. Journal of Medicinal Food. October 2009, 12(5): 1050-1056. doi:10.1089/jmf.2008.0173.
Debiaggi et. al. (1990): Debiaggi M., Tateo F, Pagani L, Luini M, Romero E. (1990): Effects of propolis flavonoids on virus infectivity and replication. Microbiologica. 1990 Jul;13(3):207-13 (Pubmed).
Marbach Eva (2014): weboldal 2014. szeptember