Magyar Angol
Üdvözli a www.apiterapia.hu! Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Hírlevelek

Feliratkozás hírlevélre


Közép-Európai Apiterápia Tanfolyam

Dr. Beck Bódog emlékére - Programelőzetes

A program immáron végleges, a professzor asszony vízuma megérkezett! A résztvevők száma a terem mérete miatt korlátozott. Azonban ha a teremkorlátot elérnénk, akkor egy másik termet foglalhatunk. A jelentkezők szakmájának függvényében kiegészítő előadást tervezünk, pl. ha jelentős számban vannak méhészek, akkor a minőségi, terápiás célra alkalmas termékek gyártásáról is lesz előadás. De mindehhez információ kell előre (február 12. 24:00-ig), különben nem tudunk nagyobb terembe átfoglalni, ill. programot módosítani.  REGISZTRÁLJON MOST, váljon most támogató taggá alkalmazva annak kímélő tandíjait! Részletek a regisztrációs űrlapon található linkben! Ha Ön már regisztrált, akkor hírlevélben is megkapja az aktuális információkat. Hírlevélre regisztráljon itt! Tanfolyami díjat azonnal utalhatja, alkalmazza az előre fizetési kedvezményeket!


Sheng NongKiknek ajánljuk mindenképpen a tanfolyamot?

- Ha Ön fitoterapeuta, akkor már holnaptól alkalmazhatja praxisában a tanfolyamon szerzett gyakorlati tudást,

- ha még nem, bejárhatja az odavezető utat;

- ha el szeretné mélyíteni apiterápiás tudását;

- ha Ön kozmetikus, és szeretné szalonjában a legmodernebb, botoxon túli méhmérges arcápolási (anti aging) technikákat ügyfeleinek felkínálni;

- ha egyszerűen szeretne egy extravagáns terápiáról többet tudni;

- ha szeretné tudni, hogy milyen betegségekre jó az apiterápia;

- ha érdeklik, egy a hagyományos módon „gyógyíthatatlan” betegség konkrét kezelési lépései;

- ha Ön haladó szemléletű méhészként szeretné tudni, miből és hogyan termeljen a méhészetében ahhoz, hogy növekedjenek az apiterápia területére történő eladásai;

- ha érdekli az egészségről egy teljesen más - kínai - szemlélet;

- ha Ön egy ősrégi, Magyarországon kevésbé ismert masszázst gyakorlatban szeretne elsajátítani és azt praxisába bevezetni;

- vagy csak egyszerűen szeretné a szakma és a kapcsolódó szakmák (orvosok, méhészek, természetgyógyászok, kozmetikusok, gyógymasszőrök) legérdeklődőbb személyiségeit megismerni;

- ha Ön esetleg részt szeretne venni a professzor asszony Kínában tartott kurzusán (összköltség cca. 600.000 Ft / 5 nap), de előtte szeretné megtudni, hogy milyen ember, milyen hangulatban és mekkora tudásháttérből oktat.

Az információkat a weboldalon folyamatosan frissítjük, és a hírlevél olvasóinak automatikusan kiküldjük. Regisztráljon a hírlevélre, kényelmes!

 

Dátumok:

Alaptanfolyam: 2013. február 22. 10:00-17:00
Haladó tanfolyam: 2013. február 23-24 10:00-17:00


Helyszín: Budapest, IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola. Budapest, II. kerület, Tárogató út 2-4.

Beck Bodog: Bee venom therapy

Dr. Beck Bódog, a modernkori magyar apiterápia atyja, Budapesten született és itt végezte orvosi tanulmányait. Apiterápiás praxisát New-Yorkban folytatta a XX. század elején. A Central park mellett egy emeleti rendelő ablakában tartotta méheit. Legtöbb páciense reumatikus betegségekkel kereste fel. Az ő tollából származik a Méhméreg-terápia - "Bee venom thearapy" c. angol nyelvű könyv 1935-ből. A könyv annyira naprakész és értékálló, hogy 1985-ben reprint kiadásban is megjelent. Egykori betege, majd tanítványa Charles Mraz volt, aki aktív szerepet vállalt az apiterápia USA-ban történő elterjesztésében és az Amerikai Apiterápiás Társaság megalakításában is.

 

Budapestet látni, és megszeretni, tartja a régi dal. 1000 éves város Európa szívében. Nemcsak történelmi, de kulturális és kikapcsolódási hely is. Termálfürdői messziről vonzzák a gyógyulni vágyókat. Látogasson el Ön is megint valahova. Biztosan talál egy érdekes helyszínt.

 

Mottóméhecse rajz

Kínában évezredes tradíciója van az apiterápiának. Magyarország őrzi dr. Beck Bódog modern apiterápiás örökségét. És az idén, 2013-ban prof. Li Wanyao ellátogat Kínából az EU-ba, hogy egy kétnapos haladó kurzust tartson először az EU-ban, Magyarországon, Beck Bódog születési helyén. A kezdő tanfolyamon is tart egy tanórát.

 

Apimedica 2012, Zhenjiang, Kína

2012_10_20 1121Csak azért mutatunk meg egy-két képet, hogy felidézzük, mennyire más az ő gondolkozásuk. Nem egy srófra jár az agyunk - már ha értik, miről beszélek. A gyermekek párhuzamosan tanulják a latin és a kínai betűket. Az írott kínai lényegesen nehezebben olvasható, mint a nyomtatott, de hát ez a magyarban is így van. Van ugye olyan, amelyet mi sem tudunk elolvasni. Olykor még a sajátunkat sem. Mindezt kínaiul.2012_10_20 11652012_10_20 1134

2012_10_20 10892012_10_20 1057_b
A tanfolyam szakértői:

 

Li Wanyao professzor a 2012 évi APIMEDIKÁNLi Wanyao professzor Prof Li Wanyao nagyközönségnek is megmutatja a méhszúrás terápiát(LWY) (Guangzhou Tradicionális Kínai Orvoslás Egyetemének Klinikája, Kína): Klinikai professzor, napi gyakorlatban gyógyít a felsorolt technikákkal. A kínai népi gyógyászattól a moxaterápiáig, akupunktúrától az apiterápiáig mindent felhasznál, ami a betegnek segíthet az egészség megóvásában vagy visszaszerzésében. A kínai akupunktúrás szakmai kollégium tagja, alelnöke a kínai népi gyógymódok és hagyományos kínai orvoslás társaságának.

liwanyao presi apimedica 2012

Tagja a hagyományos kínai orvoslás gyógyászati egyesületének, és a professzionális sebészeti tagozat igazgatója. Az akupunktúrában nagyon elmélyedt, tudományos eredményei az érzéstelenítéstől, a reumatikus megbetegedéseken át, a végbélrákig számos kórképet átfognak. Több kínai terápiában jártas, mint pl. a moxa, akupunktúra, apiterápia ("méh tű terápia"), fül-terápia, fejtű terápia. (Bizonyos kifejezések magyar megfelelőjét nem ismerjük, az eredeti angol leírásokat az angol zászlóra kattintva lehet előhívni.)  

Ő szerkesztette az immáron harmadik, átdolgozott Apiterápa c. könyvet (2012), amely a kínai apiterápiás protokollokat tárgyalja betegségenként. Előadást tartott az APIMONDIA 2012 évi Apimedica konferenciáján Zhenjiang-ban (lásd kép).

dr. Lukács IstvánDr. Lukács István, (LI) orvos, természetgyógyász, hagyományos kínai orvoslás, Yamamoto-féle scalp akupunktúra, Craniosacral terápia, kínai gerincgyógyász- Tuina Terapeuta, Guna mozgásszervi fájdalomcsillapító kezelések. Budapest

Rendelőjében a hagyományos és természetgyógyász állapotfelméréseket követően személyre szabott terápiás tervbe integrálja a fenn felsorolt gyógyítási technikákat. Néhány példa a kezelési területekről:

Mozgásszervi problémák, reumatikus fájdalmak, nyakfájdalmak, derék- és hátfájás, sportsérülések, gyomor és emésztőrendszeri zavarok, fejfájás, lábak és kezek idegi problémái.

Publikáció pl.: Lukács István (2011): A derékfájás és a krónikus bélgyulladás klinikai kapcsolata a mindennapokban. MAGYAR AKUPUNKTÚRÁS ORVOSOK TÁRSASÁGA XXVI. KONGRESSZUSA, „Integratívmedicina – orvostudomány a XXI. században”, Eger.

Gillich István (GI) IMG_3893 Gillich István(természetgyógyász, fitoterapeuta, apiterapeuta, GYEMSZI-ETI vizsgáztató, elnök) Tanulmányainak egy részét Indiában és Thaiföldön végezte. Vizsgázott bioenergetikus, szakértő. Számtalan magyar természetgyógyász-képzőhelyen oktat alernatív mozgásmasszázst, fitoterápiát és apiterápiát is. Több kiadást megélt "Apiterápia" jegyzete tanfolyami tananyag. Évtizedes pályafutása alatt generációkat oktatott és nevelt egészségre, egészséges életmódra. 24 éve minden hónap harmadik vasárnapján a Széll Kálmán térről induló "Galagonya túrák" vezetője, ahol gyakorlati betekintést engednek a közvetlen környezetünk gyógynövény- és gombavilágába. A túrákon sztorik mellett ismerhetjük meg a növények titkait, hogy egészségügyi tanácsadás mellett mindenki hozzátehesse a saját tapasztalatait. Oktatott Magyarországon, Csehországban, Indiában és Angliában. Több, mint 20 éve havonta jelennek meg cikkei a legkülönfélébb lapokkal.

Rudolf IbolyaRudolf Ibolya (RI) (kozmetikus, kozmetikus szakoktató, vizsgabiztos és vizsgaelnök, Dunakeszi) Haladó szellemmel elkötelezettje a természetes bőrápolás, a holisztikus szépség göröngyös útjának. Érdeklődő, mindennek utánajáró "kutató" kozmetikus. Ő vezette az APYS magyar fejlesztésű méhméreg-krém kozmetikai vizsgálatait.

Tudományos publikációi ebben a témában:

Rudolf Ibolya (2012.02.12.): A méhméreg arckrémek új generációjának kettősvak tesztjeinek eredményei;  - Double blind tests of the new generation of bee venom face ointments. II. Hungarian Apitherapy Congress, Budapest

Rudolf Ibolya, Dr. Körmendy-Rácz János (2011.03.25)Méhméreg krém az arcápolásban - Bienengiftsalbe in Gesichtspflege - Bee Venom Ointment in Facial Cosmetics. IX. Német apiterápia konferencia, Passau.

 

Pataki ZitaPataki Zita, (PZ) (növényorvos, természetgyógyász, fitoterapeuta, apiterapeuta, gyógymasszőr, Budapest)
A Magyar Atiterápiás Konferenciákon előadóként méhszúrás-technikát (2011) ill. mézes arcmasszázst (2012) mutatott be a résztvevőknek. Folyamatosan képzi magát (pl. Latin-Amerikában), és tudását nagy szeretettel adja át. A praxis embere, napi gyakorlatban masszázs terápiával és fitoterápiával segíti embertársait.

Kutasi Tamás Mesterméhész Master BeekeeperKutasi Tamás (KT)( mester méhész, anyanevelő, az év méhésze 2012. februártól 2013. februárig, szakelőadó, a Magyar Apiterápiás Társaság alelnöke, Budapest) Legfőbb érdeklődése a minőségi méhészeti termékek előállítása. Szakelőadóként a mézekről, a méhészetről és propoliszról tartott előadásai által vált ismertté. Iskolai programokban a gyermekek egészséges életmódra történő nevelésének részeként iskolai csoportokat fogad, bemutatja a méheket és azok termékeit. Több tv műsorban tette közkinccsé széles körű ismereteit pl. Arcok a liftben (Video 1. rész, 2. rész, 3. rész), vagy Gasztroangyal 45. adás.

Dr. Körmendy-Rácz János (KRJ) (a műszaki tudomány kandidátusa, természetgyógyász, fitoterapeuta, apiterapeuta, a Magyar Apiterápiás Társaság elnöke, az International Apitherapy Federation /Nemzetközi Apiterápia Szövetség/ alelnöke, Nagykovácsi)

Kiemelt tudományos közleményei:krj apimedica 2012_b

Dr. Körmendy-Rácz János: Méhszúrás elsősegély. LiLLi kiadó, Budapest, 2011. ISBN 978963 9837 292

Dr. János Körmendy-Rácz (22. April 2012.): Méhméregterápia Magyarországon: sokízületi gyulladás és szklerózis multiplex esetismertetések. X Német Apiterápia Konferencia, Passau.; Bienenstichtherapie in Ungarn: Fallstudien für rheumatoide Arthritis und Multiple Sklerose; X. German Apitherapy Congress, Passau

Dr. Körmendy-Rácz János (2012. szeptember 23.): A méhméreg krémek külsőleges használata - Topical usage of bee venom ointments (Utilizarea topica a unguentelor pe baza de venin de albine) V. román apiterápia konferencia. Cluj-Napoca, Kolozsvár.

Dr. Körmendy-Rácz János (2011. október 15.): Propolisz és méhméreg használata az emlőrák kezelésében - Utilizarea propolisului si veninului de albine in tratamentul cancerului de san - Using propolis and bee venom by handling of breast cancer. al IV-lea Congres de Apiterapie al S.R.A. - IV. Román Apiterápia Konferencia, Bukarest.

Dr. Körmendy-Rácz János (2011.03.25): Emlőrák esettanulmány - Fallstudie: Brustkrebsbehandlung - Case study: Handling of breast cancer. IX. Német Apiterápia Konferencia, Passau.

Dr. Körmendy-Rácz János (2012.02.11.): A szklerózis multiplex kezelésének ezer méhszúrása;  II. Magyar Apiterápia Konferencia, Budapest

Dr. János Körmendy-Rácz; (2012 . 05. 11): A magyar méhméreg krém kozmetikai alkalmazásának kettősvak, randomizált, placebo ellenőrzött tesztje. Testul cosmetic dublu orb randomizat si placebo  al unei creme cu venin de albina.(Double blind, randomized, placebo controlled cosmetical test of a hungarian bee venom ointment) Api- és fitoterápiás szimpózium, ARAD; 11-13 MAI 2012 (->)

Részletesebb publikációs lista.

 

A tervezett tananyag:

 

Alaptanfolyam (2013. február 22.)

Magyarországi jogi keretek - kiből lesz apiterapeuta? Mi kell a praxishoz? (0,2 - KRJ)

Virágpor, propolisz, méhpempő, méz, méhméreg, viasz (a magyar természetgyógyász-képzés GYEMSZI-ETI vizsgakövetelményeihez illeszkedő apiterápiás tananyagrésze. (3 - GI)

Az apiterápiás gyakorlat felállításának alapvető lépései (0,2 - KRJ)

Méhszúrás elsősegély (0,2 - KRJ)

Hogyan előzzük meg a méhméreg-terápia mellékhatásait? (1 - LWY)

Gyakorlat: Méhszúrás a méh életének megóvásával (0,5 - KRJ, KT)

Gyakorlat: Az apiterápia termékeinek alkalmazása a szépségápolásban (0,5 - RI)

Kerekasztal (0,5 - minden előadóval)

(zárójelben a tanegység hosszát és az előadó monogramját adjuk meg.)

 

Haladó tanfolyam

1. nap 2013. február 23.

Magyarországi jogi keretek - kiből lesz apiterapeuta? Mi kell a praxishoz? (Ha van új résztvevő az előző naphoz képest.) (0,2 - KRJ)

A holisztikus emberszemlélet: hagyományos kínai orvoslás és a méhméreg, propolisz, méhpempő alkalmazása, tradicionális kínai gyógynövények és lélekápolás. (1 - LWY)

Általános protokol: hogyan állítsunk fel egy kezelési tervet? (1 - LWY)

Az apiterápia alkalmazása Kínában, mely betegségeket kezelik a kínai klinikán? (0,6 - LWY)

Praxis: A 10 legfontosabb akupunktúrás pont megkeresésének gyakorlata (1 - LI)

A nyugati orvosok és az apiterapeuták közös szolgálata a betegségek legyőzésében. (0,2 - KRJ)

Praxis: Méz alkalmazása az arcon, illetve méregtelenítő kezeléseknél. (0,7 - PZ)

Magyar apiterápiás termékek (0,2 - KRJ)

Praxis: élőméhszúrás gyakorlati lépései és gyakorlás. A méh életének megóvása a méhszúrást követően. (1 - PZ, KRJ)

Kerekasztalos konzultáció (0,5 - minden előadó) (Itt a résztvevők kérdéseire szabad válaszadás történik választott kórképekre.)

 

2. nap 2013. február 24.

Magyarországi jogi keretek - kiből lesz apiterapeuta? Mi kell a praxishoz? (Ha van új résztvevő az előző naphoz képest.) (0,2 - KRJ)

Az apipunktúrás pontok megválasztási szempontjai (0,8 - LWY)

A méhméreg-terápia mellékhatásainak megelőzése. (0,5 - LWY)

A konkrét betegségek kezelésének kínai klinikai módja és tapasztalatai: (1,5 - LWY)

  • magas vérnyomás
  • fülzúgás
  • szklerózis multiplex
  • ismeretlen betegségek - egy konkrét kórkép bemutatása

Egy szokatlan protokoll: tüdőrák esettanulmánya (0,4 - LWY)

Praxis: méhméreg-nyüstöléses masszázs. (1 - PZ)

Praxis: Méhméreg alkalmazása a kozmetikai szépészeti kezeléseknél. (0,8 - RI)

Magyar apiterápiás termékek alkalmazási dózisai (0,3 - KRJ)

Kerekasztalos konzultáció (1 - a nap minden előadója)

 


A programokban az előadókkal történő egyeztetésben kisebb módosulások elképzelhetőek, azonban a legfőbb témákat jelzésértékkel bemutattuk.

FIGYELEM! A tanfolyamon élő méhek is lesznek. Amennyiben Ön méhméreg-allergiás, kérjük, ne jelentkezzen erre a tanfolyamra! Amennyiben Ön sokmindenre allergiás, általában hevesen reagál dolgokra, de nem ismert, hogy van-e méhméreg-allergiája, kérjük készíttessen egy méhméreg-allergia tesztet. A tanfolyamon csak olyan személyek részesülhetnek a különféle kezelések személyes tapasztalatából, akik nem allergiásak méhméreg-szúrásra, és erről az igazolást bemutatják!Nyomtatható verzió   Nyomtatható verzió       
Főoldal | Sitemap | Fórum | APYS