Magyar Angol
Üdvözli a www.apiterapia.hu! Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Hírlevelek

Feliratkozás hírlevélre


APYS® termékcsalád

A méhkirálynő titkos patikájából

A méhek minden terméke gyógyhatással bír: a méz, a propolisz, a méhpempő, a méhkenyér, és a méhméreg is.

Kaptárlevegő alkalmazása a budai hegyekben. Információ itt.

 

Apis mellifera L. mézhordó méh. Több, mint 95 millió éve él a Földön. A méhcsalád egy csodálatos társadalom, a kaptár egyben a legtisztább közösségi szállás is. A kaptár teljes belsejét folyamatosan takarítják, az "steril". (A szimbióta baktériumokra pedig vigyáznak.) A méhek életét csodálattal és mély tisztelettel szemlélhetjük csak, a közösségi lét, az egymás segítése, az önfeláldozás és az öngondoskodás mintapéldái. Egy méhcsalád nagyban hasonlít egy emlőshöz, egy Celsius fokon belül 34 fok melegen, stabilan tartja a család hőmérsékletét. Amikor hideg van összebújnak és melegítik egymást, amikor meleg van, akkor párologtatással hűtve klimatizálják a kaptárt.

A méhek minden terméke gyógyhatással bír: a méz, a propolisz, a méhpempő, a méhkenyér, és a méhméreg is. A gyógyhatásokról nagyon sok tudományos kutatás eredménye jelent már meg. A méhméreg legismertebb hatásaként említhetjük 1879 ből Philip Terc orvos eredményeit, aki reumatikus és egyéb ízületi fájdalmakra 660 betegen végzett gyógyító tevékenységének tapasztalatait az alábbiakban foglalta össze: a betegek 83 %-a teljesen tünetmentessé vált, 15 %-uk kissé javult, míg 3 %-uk esetében nem tapasztaltak javulást.

Jelentős méretű orvosi praxisban használta a méhmérget a magyar származású és taníttatású New-Yorkban praktizáló orvos, Dr. Beck Bódog is. Ő is többnyire reumatikus betegségek esetén alkalmazta nagyon jó eredménnyel a méhmérget. Egyik betege, későbbi tanítványa Charles Mraz volt, aki később megalakította az Amerikai Apiterápiás Társaságot.

Az APYS
® termékcsalád nevét az Apis mellifera L. - mézhordó méhről kapta. A dolgozó lányok és a királynő rendelkeznek fullánkkal és méhméreggel. A herék nem rendelkeznek sem fullánkkal, sem méhméreggel.

A termékek az EU-ban nem kerülnek forgalomba.

Részletes információkérést az alábbi email címen kaphat/küldhet: krj (kukac) apiterapia (pont) hu.

 

Nyomtatható verzió   Nyomtatható verzió       
Főoldal | Sitemap | Fórum | APYS