Magyar Angol
Üdvözli a www.apiterapia.hu! Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Hírlevelek

Feliratkozás hírlevélre


APYS® termékcsalád

A méhkirálynő titkos patikájából

A méhek minden terméke gyógyhatással bír: a méz, a propolisz, a méhpempő, a méhkenyér, és a méhméreg is.

Kaptárlevegő alkalmazása a budai hegyekben. Információ itt.

 

Apis mellifera L. mézhordó méh. Több, mint 95 millió éve él a Földön. A méhcsalád egy csodálatos társadalom, a kaptár egyben a legtisztább közösségi szállás is. A kaptár teljes belsejét folyamatosan takarítják, az "steril". (A szimbióta baktériumokra pedig vigyáznak.) A méhek életét csodálattal és mély tisztelettel szemlélhetjük csak, a közösségi lét, az egymás segítése, az önfeláldozás és az öngondoskodás mintapéldái. Egy méhcsalád nagyban hasonlít egy emlőshöz, egy Celsius fokon belül 34 fok melegen, stabilan tartja a család hőmérsékletét. Amikor hideg van összebújnak és melegítik egymást, amikor meleg van, akkor párologtatással hűtve klimatizálják a kaptárt.

A méhek minden terméke gyógyhatással bír: a méz, a propolisz, a méhpempő, a méhkenyér, és a méhméreg is. A gyógyhatásokról nagyon sok tudományos kutatás eredménye jelent már meg. A méhméreg legismertebb hatásaként említhetjük 1879 ből Philip Terc orvos eredményeit, aki reumatikus és egyéb ízületi fájdalmakra 660 betegen végzett gyógyító tevékenységének tapasztalatait az alábbiakban foglalta össze: a betegek 83 %-a teljesen tünetmentessé vált, 15 %-uk kissé javult, míg 3 %-uk esetében nem tapasztaltak javulást.

Jelentős méretű orvosi praxisban használta a méhmérget a magyar származású és taníttatású New-Yorkban praktizáló orvos, Dr. Beck Bódog is. Ő is többnyire reumatikus betegségek esetén alkalmazta nagyon jó eredménnyel a méhmérget. Egyik betege, későbbi tanítványa Charles Mraz volt, aki később megalakította az Amerikai Apiterápiás Társaságot.

Az APYS
® termékcsalád nevét az Apis mellifera L. - mézhordó méhről kapta. A dolgozó lányok és a királynő rendelkeznek fullánkkal és méhméreggel. A herék nem rendelkeznek sem fullánkkal, sem méhméreggel.

dunaipoly_sEurópa DiplomaMéheink a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén, az Európa Tanács által Európa Diplomával kitüntetett természetvédelmi területen élnek vegyszer-, gyógyszer-, ipari-környezettől ill. közúttól távol.

Mesterkozmetikusokkal és orvosi kutatókkal többéves fejlesztés és tesztelés eredményeképpen alkottuk meg az APYS méhészeti termékcsaládot. Ennek zászlóshajója az APYS méhméreg krém.

A méhmérget a bőrre gyakorolt sokrétű, koplex hatása már korábban a kozmetikai kutatás középpontjába állította.

Termékkatalógus itt.


APYS® méhméreg arckrém

APYS Face and Beauty AIRLESS 15g WEB_bA többéves fejlesztés és tesztelés eredményeképpen egy igen hatékony és modern méhméreg arckrémet kaptunk. A termék hivatali regisztrációja Magyarországon történt 2012-ben és az Európai Unióra érvényes. Zöldpipás magyar termék.

Az APYS® méhméreg krém kiemelkedően öregedésgátló hatású, ajánlott kozmetikai műtétet követően is. Rendszeres használata rugalmas, puha és hidratált bőrt eredményez, amely rövid idő alatt egészséges és ragyogó megjelenést kölcsönöz. A szemkörnyék bőrén is alkalmazható, és kiváló védelmet nyújt az UVA és UVB sugarak ellen is. Normál és száraz bőrre.

A krém összetevői

Méhméreg: Méheinket az Európa Tanács által Európa Diplomával kitüntetett Duna-Ipoly Nemzeti Park Nemzeti Park természetvédelmi területén ökológiai méhesben tartjuk. A nemzeti park területa egészséges, vegyszer és mindenféle antibiotikum-mentes környezete különleges tisztaságot biztosít méheinknek. Méhméreg kinyerési technológiánk egy világszínvonalú kanadai eszköparkra és know-how-ra építve a méhek életének megóvása mellett gyűjti az elsőosztályú méhmérget.

 

A méhméreg több tucat aktív komponenst tartalmaz. A legfrissebb kozmetikai kutatások alátámasztották, hogy a méhméreg komponensei, mint pl. melittin, phospholipaze A2 és az apamin aktiválják a bőr hajszálér rendszerét, serkentik az anyagcserét. Ennek három fő következménye van: egyrészről segít a legeldugottabb területekről is a salakanyagok eltávolításában, másrészt segíti a tápanyagok és az oxigén eljutását a bőr minden rétegébe. Harmadrészt a helyi gyulladásokat csökkenti, a bakteriális fertőzéseket leküzdi. A méhméreg így egy nagyon aktív módon segíti a bőr működését, ezáltal a bőr ráncai enyhülnek. A kezdeti fázisban a bőr tisztulási folyamata zajlik, ilyenkor a méreganyagok eltávolítása folyik.

Legjelentősebb talán az első tényező, t.i. hogy a méhméreg serkenti a kapillárisok működését, ezáltal megemelkedik az anyagcsere, a salakanyagok eltávolítása gyorsabb lesz, a szövetek több oxigénhez és több tápanyaghoz jutnak. Ezáltal a bőr üdébb, tápláltabb lesz. A méhméreg gyulladáscsökkentő hatása mellett immunrendszert erősítő, vérnyomás szabályozó hatását is leírta a szakirodalom.

homoktövisHomoktövis magolaj (Hippophae rhamnoides): A Hagyományos kínai orvoslás legalább 3200 éve ismert és alkalmazott nagybecsű gyógynövénye. A méhméreg hatásait szinergikusan kiegészítve egy rendkívül aktív anyagot használunk fel. A homoktövis magolaj gazdag A, E, C, B1, B2, B9, B12, D, P (capillárisok vitaminja), F, K1 vitaminokban, nyomelemekben. A telítetlen zsírsavak antioxidáns hatása védi a bőr sejtjeit, gátolva ezzel idő előtti öregedésüket. Tartalmaz továbbá 22 zsírsavat, mint pl. az alfa linolénsavat, omega 3, omega 6,omega 7 , omega 9, az 50 karotonoidból 39-et,Mint pl. béta karotén, amley ismert rákellenes hatásáról.
A sejteket felépítő 22 aminosavból tizennyolcat.
Nyomelemek: K, Na, Mg, Ca, Fe, Zn, Se
Hatásai köz tartozik a bőr regeneráló, ekzéma kezelő, égések, radioaktív sérülések sebeinek gyógyító hatása.

 

ligetszépeLigetszépe magolaj (Oenothera biennis): Összetételében az antioxidánsok és a telítetlen zsírsavak jelentik a legfőbb bőrtáplálékot. A bőrre rendkívül jótékonyan hat, antioxidáns hatásával erősen lassítja az öregedést a gamma linolénsav. Kiváló összetevője a száraz, gyulladásra hajlamos bőrök kezelésének. Jelentős a kávésav, linolsav, olajsav, palmitinsav, sztearinsav tartalma is. A ligetszépe magolaj egyébként csökkenti a vér koleszterin szintjét is.

Levendula olaj 800px-Bee_on_lavender_flower(Lavendula angustifolia): A felesleges baktériumok elölésében a vérkeringés fokozásában játszik szerepet. Bőrsérülésekre gyakorolt hatását a Bencések Tihanyban 1055-óta, míg Pannonhalmán 996 óta ismerik és akalmazzák. Sebgyógyító, bőr regeneráló hatása közismert olyan nehezen gyógyuló sebek, mint égés is.tihanyiapatsag1

Citrusolaj: A krémben mesterséges tartósítószert (parabeneket, stb.) nem alkalmazunk. A természetes anyagok közül a citrusolajat használjuk a krém eltarthatóságának növeléséhez.

A krém hatóanyagainál nem alkalmaztunk semmilyen olyan anyagot, amelyek a bőrbe jutva káros hatást váltanának ki. A krém nem tartalmaz parabeneket, kőolaj származékokat, mesterséges illat és színanyagokat, szilikonszármazékokat, ill.  PEG és génmódosított növényi származékokat.

Kettősvak randomizált, placebó ellenőrzött teszt

A gyógyszerek vizsgálatánál is alkalmazott tesztmetődust alkalmaztunk. Sem a kozmetikus, sem a paciens nem tudta, hogy az adott krém tartalmaz-e hatóanyagot, vagy nem. A vizsgálatokat összesen 145 tesztalanyon végeztük el az alábbi bontásban:

alipikus, mélyrétegi vízhiány 26 fő
korpás szeborheás bőr, felszíni vízhiány 55 fő
olajos szeborrheás, zsíros; 12 fő,
érzékeny gyulladásra hajlamos17 fő.
alipikus (zsírhiányos), bőrfelszíni vízhiány, 35 fő:

Általános tapasztalat, hogy a krém jól felszívódott, kellemes,  bársonyos bőr alakult ki, a mély ráncok finomabbá váltak. A teljes tájékozottság érdekében a méhméreg gyógyító hatásaival kapcsolatban keresse fel az apiterápiás weboldalakat.

Tudományos eredmények:

Rudolf Ibolya (2012.02.12.): A méhméreg arckrémek új generációjának kettősvak tesztjeinek eredményei;  - Double blind tests of the new generation of bee venom face ointments. II. Hungarian Apitherapy Congress, Budapest

Dr. Körmendy-Rácz János (2012. szeptember 23.): A méhméreg krémek külsőleges használata - Topical usage of bee venom ointments (Utilizarea topica a unguentelor pe baza de venin de albine) V. román apiterápia konferencia. Cluj-Napoca, Kolozsvár.

Dr. János Körmendy-Rácz; (2012 . 05. 11): A magyar méhméreg krém kozmetikai alkalmazásának kettősvak, randomizált, placebo ellenőrzött tesztje. Testul cosmetic dublu orb randomizat si placebo  al unei creme cu venin de albina.(Double blind, randomized, placebo controlled cosmetical test of a hungarian bee venom ointment) Api- és fitoterápiás szimpózium, ARAD; 11-13 MAI 2012 (->)

Rudolf Ibolya, Dr. Körmendy-Rácz János (2011.03.25): Méhméreg krém az arcápolásban - Bienengiftsalbe in Gesichtspflege - Bee Venom Ointment in Facial Cosmetics. IX. Német apiterápia konferencia, Passau.

 

Allergia

A világon és Európában is sok méhméreg tartalmú készítmény van forgalomban. Nem ismert a szakirodalomban a méhméreg krémekkel kapcsolatos negatív tapasztalat.

Méhméreg alapú krémet használ többelismert színész, közéleti személyiség. A legismertebb közülök talán Kate Middleton hercegnő.

A krém alkalmazása mindamellett kellő körültekintést, figyelmet igényel! Mindenképpen olvassa el a krémhez mellékelt tájékoztatót (amely magyar FLAG Magyar_s , angol, kínai és román nyelven áll rendelkezésre).

Az APYS® méhméreg arckrémet 10 grammos kiszerelésben kizárólag Klub-kóddal rendelheti meg a krj kukac apiterapia pont hu email címen. Ára 9200 Ft. További információ ugyanott.


 

APYS méhméreg krém általános célraAPYS® általános célú méhméreg krém

Nagyobb kiszerelés, általános felhasználásra. Eddigi tesztelési eredményeink:

Esettanulmányok az APYS® méhméreg krém alkalmazásával:

 

1. eset. ismeretlen eredetű bőrkeményedés az ajak alatt. Hölgy 40 éves, orvos.

A paciens maga is orvos, és természetgyógyász. A keményedés, göb oka nem volt egyértelműen azonosítható. Elsőkét egy európai (de nem az APYS®) krémet használta. A jlenség néhány nap alatt kismértékben csökkent, de nem tűnt el. Ezt követően a hölgy egy amerikai méhméreg krémet alkalmazott. Ennek használatát követően a keményedés eltűnt, de egy hetet követően ismét megjelent. Ebben az időpontban kezdte el az APYS® krém használatát (a FACE & BEAUTY CARE altipust). Három nap használatot követően eltűnt, és nem tért vissza.

(MEGJEGYZÉS: egy valódi tudományos összehasonlítást kell elvégeznünk ahhoz, hogy megalapozott véleményt kapva a krémek nevét is közölve láthassuk a felszívódásra vonatkozó részletes adatokat. Az eredmények elkészültéig azonban a krémek nevének nyilvánosságra hozatala elől elzárkózunk.)

Az a hipotézisünk, hogy az APYS® méhméreg krém mélyebbre hatolt, így a probléma "gyökerét" is elérhette.

2. eset. Leány, 16 éves, szemölcs, Condyloma Acuminatum.


A popsin több, mint 20 szemölcs (1,5 éve), comb belső oldalán (2 éve) és homlokon is (2 hónapja). Több eredménytelen kísérlet után műtétre javasolták.
Diagnózis: Condyloma Acuminatum.
A műtétig hátralevő egy hónapban elkezdték az APYS® méhméreg krémet (a HEALTH and BEAUTY altipust) alkalmazni.
Három napot követően eltűntek a legfiatalabb szemölcsök a homlokról. Két hét intenzív használatot követően a popsiról is elkezdtek leesni a szemölcsök. A negyedik hét végére a legöregebb, legmakacsabb szemölcsök is eltűntek.

A folyamatot látva a műtétet a harmadik héten lemondták.

Összesen egy tubus 30 grammos APYS® HEALTH and BEAUTY méhméreg krémet használtak fel.

 

 

Az APYS® általános célú méhméreg krémet 30 grammos kiszerelésben kizárólag Klub-kóddal rendelheti meg a krj kukac apiterapia pont hu email címen. Ára 7500 Ft. További információ ugyanott.


 

A Propolisz

A propolisz a kaptár fertőtlenítő és tartósítószere. Ez az az anyag, amivel a méhek a potenciális baktérium ill. gomba betolakodási pontokat kezelik pl. a nyílásokat. Propolisszal fertőtlenítik a lépeket, mielőtt az utódok belerülnének. Ez olyan, mint amikor tiszta pelenkával várja az ember az újszülöttet.

A méz tárolására szolgáló sejteket is fertőtlenítik, ahogyan nagyanyáink is alaposan elmosták a befőttes üvegeket, mielőtt beletöltötték a nyári gyümölcsöket. A méhek fertőtelenítéssévek biztosítják, hogy a méz tiszta körülmények között hosszú hónapokig ne romolhasson meg, és a téli időszakban táplálhassa a méhcsaládot.

A tartósító és fertőtlenítő szerük neve propolisz.

APYS® propoliszos krém

A krém a propolisz egészét tartalmazza. A propolisz molekulák hatékony krémben nyerik el azt a formát, amellyel az Ön bőrének segítenek. A propolisz molekuláinak többféle hatást tulajdonít a nemzetközi szakirodalom, amely mára evidenciaként kezeli a propolisz hatásait: baktériumok és gombák elpusztítása, a vírusok szaporodásának gátlását. A krém kiválóan alkalmazható pattanásos bőr kezelésére, Herpesz kialakulásának emgelőzésére ill herpesz kezelésére. Jó eredményeket mutat láb bőrgomba pusztításában ill. aranyeres sebek gyógyulásának segítésében.

Belsőleg mélyhatású propoliszos mézet, vagy propolisz szuszpenziót javasolunk.

 

Az alábbi országokban vannak már partnereink:


FLAG Magyar_s Hungary, flag Romania1 Romania, Saudi Arabia, Kuwait, Bahrain, Qatar, the United Arab Emirates and the flag OMAN1_b Sultanate of Oman

Akár ezen országokban, akár máshol, Önt is szívesen fogadhatjuk az APYS csapatában.

Csomagküldési információk:

Thaiföld, Oman,

 

Angol nyelvű információért kattintson a jobb felső sarokban található angol zászlóra.

 

Részletes információkérést, a krémmel kapcsolatos bármilyen visszajelzést az alábbi email címen kaphat/küldhet: krj (kukac) apiterapia (pont) hu.

 

Főoldal | Sitemap | Fórum | APYS